FILTER1

Vi kan lägga på filter på era tryck för att skapa en vintage effekt. Det kostar inget extra men tillför en riktigt grym finish på resultatet. Här kommer några olika förslag på populära filter.

FILTER2

FILTER3

FILTER #4

FILTER #5

FILTER #6

VINTAGE

Vi erbjuder flera olika sätt för att få till en sliten känsla och utseende på ett print. För att få den bästa lösningen trycker man dessutom på en enzymtvättat plagg, t.ex någon av dessa Du kan få en sliten look på alla olika loggor/tryck, här nedan finns en del av olika filter vi kan addera till ditt print

PLASTISOL

Plastisol är den vanligaste sorten av tryckfärger som används till klassiskt screentryck, och kan tryckas på både ljusa och mörka plagg. De plastisolfärger vi använder är helt fria från bly och ftalater. Mera information om färgen hittar du här

VATTENBAS

För att få ett print som sjunker in i plagget och får en mjuk känsla trycker vi med vattenbaserad färg. Bäst känsla och resultat uppnås vid tryck på ljusa plagg, och används t.ex för att trycka handdukar.

DISCHARGE

För att få ett mjukare tryck på mörka plagg kan man trycka med discharge färg. Denna tryckfärg är även vattenbaserad, skillnaden mot vanlig vattenbaserad tryckfärg är att man i dischargefärgen tillsätter ett pulver för att uppnå en kemisk reaktion vid värmning av plagget i ugnen. Nackdelen med dischargefärgen är att plagget måste vara infärgad på ett visst sätt för att den kemiska reaktionen ska fungera, vilket inte alla plagg är. Vi rekommenderar att ett plagg som är tryckt med discharge alltid tvättas innan du sätter på dig plagget.

CMYK FOTOTRYCK

Ett CMYK tryck kan kortfattat jämföras med tekniken som används för att trycka ett foto på papper, då man använder Cyan, Magenta, Gult och Svart. Ett CMYK tryck består av små rastrerpunkter och passar endast på ljusa plagg då tryckfärgernas opacitet gör så att färgerna blandas genom rastret till mängder av nyanser.

3D PRINT

Med 3D-print eller Puff-tryck som det i vissa fall kallas får man en tryck som sticker ut från mängder i dubbel bemärkelse - trycket får en 3D känsla och får en upphöjning på ungefär två till tre millimeter ifrån plagget och går endast att göra i 1-färgstryck. Denna teknik gör sig bäst med mindre detaljerade motiv.

TRANSFERTRYCK

En teknik som de senaste åren ersatt det traditionella screentrycket på vissa produkter, framför allt vid mindre kvantiteter pga enkelheten. Tekniken bygger på att loggan/motivet screentryckes spelgelvänt på ett transparent polyesterark repeterat, och därefter adderas ett pulverlim på trycket. Transfertrycket värms sedan på plagget med en värmepress.

DTG

Digitaltryck, eller s.k DTG är ett relativt nytt sätt att trycka plagg med. Tekniken bygger på en skrivare som printar alla färgerna och lämpar sig vid order som är komplexa i antal tryckfärger samt relativt små kvantiteter. Denna teknik går endast att göra på Label Free produkterna och vanligtvis har en lev.tid på 2-4 veckor.


NACKTRYCK

Ett enkelt och effektivt sätt att profilera ditt plagg är genom att trycka inuti nacken på plaggen. Detta kan göras på vissa utvalda plagg vi säljer, se vilka produkter som gäller härNACKETIKETT

Vävda etiketter går att få isydda, dels kan man byta ut befintliga eller sy dit i de plaggen som finns utan nacketikett. Kontakta kundtjänst för mera information