Tshirt.se använder sig av cookies för många av sina funktioner. Genom att fortsätta på sidan godkänner du detta. - Läs mer - Jag godkänner

VATTENBAS

För att få ett print som sjunker in i plagget och får en mjuk känsla trycker vi med vattenbaserad tryckfärg. Resultatet blir ett skarpt och ljust tryck med mjuk känsla. Bäst känsla och resultat uppnås vid tryck på ljusa plagg, och används t.ex för att trycka handdukar.

 

MAGNA COLOURS - VATTENBASERAD TRYCKFÄRG MED MILJÖN I FOKUS

Vi på tshirt använder oss av vattenbaserad färg från Magna Colours som har över 40 års erfarenhet av att utveckla kvalitétsfärger inom screentryck. De är ledande i tryckbranschen på att leverera högkvalitativa produkter utan skadligt innehåll.

Tryckfärgerna från Magna Colours ligger hela tiden i framkant med att följa lagar och tillmötesgå efterfrågan på minskat användande av skadliga kemikalier i textilbranschen. Därför skapade de certifieringen GNA Standard. Denna är idag godkänd och uppfyller kriterierna enligt ECO Passport Standards utfärdat av OekoTex samt Bluesign.

 

GNA STANDARD- GREEN, NATURAL AND AWESOME

Detta är ett universellt certifikat skapat för att ligga i framkant gällande miljölagar och hållbarhet. GNA Standard möter också kundens krav på att avsevärt minska skadliga och giftiga kemikalier i textilbranschen.
Certifikatet har branschens hårdast reglerade lista på förbjudna ämnen och är godkänd av Bureau Veritas.

GNA Certifiering på tryckfärger överträffar kraven från ledande märken som Nike och H&M. Att inneha denna certifiering innebär då fortsättningsvis ett uppfyllande av krav från några av marknadens ledande varumärken gällande miljö- och hållbarhets krav.

 

MAGNA COLOURS - BLUE PRINT CAMPAIGN

Tillsammans med Just One Ocean arbetar Magna Print för att öka medvetenheten kring föroreningarna i våra hav och hur ohållbara tillverkningsprocesser från textilbranschen bidrar till detta.

Magna Print- företaget bakom Magna Colours - stödjer genom donationer värdefull forskning om föroreningar, hotet mikro-plaster utgör mot människan och natur samt hur vi löpande kan arbeta för att renare hav.

Tillsammans med Magna Colours minskar vi vår inverkan på miljön, genom att använda deras giftfria tryckfärger och stödja arbetet för renare hav.